Εκδηλώσεις 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Πότε: Πέμπτη 8.10 έως Σάββατο 10.10.2020, Ώρα: 19:00 
Που: Ακτή Ενώσεως, Πλατεία Γεωργίου Κατεχάκη, Χανιά
Γλώσσα: Ελληνικά, Γερμανικά

Είσοδος: Ελεύθερη
Πληφορορίες: +30 28210-41874

 

Europaküche Chania

 

ΣΥΖHΤΗΣΗ – ΣΤΡΟΓΓΥΛO ΤΡΑΠΕΖI ΜΕ ΤΟΝ MISCHA LEINKAUF ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

 

Τι συμβαίνει όταν συζητάμε τις απόψεις μας για την Ευρώπη, την κοινότητα και τη συμμετοχή, γύρω από το τραπέζι μιας κουζίνας με ανθρώπους πολύ διαφορετικής προέλευσης; Έντεκα καλλιτέχνες απ’όλη την Ευρώπη θα απαντήσουν από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριου του 2020 στο ερώτημα αυτό και θα διοργανώσουν συναντήσεις σε κουζίνες ιδιωτικές και δημόσιες ή σε κουζίνες με μεταφορική έννοια σε έντεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Αφετηρία είναι η ιδέα της συζήτησης σε μια κουζίνα – είτε την κουζίνα κάποιου ιδιώτη οικοδεσπότη είτε σε δημόσιους χώρους όπου τηρούνται οι προφυλάξεις για την πανδημία. Σ’ όλες αυτές τις βραδιές δίνεται η αφορμή για πολυδιάστατες αναλύσεις επίκαιρων και σημαντικών θεμάτων για όλη την Ευρώπη.

Από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσκαλούνται να γευματίσουν και να συζητήσουν μαζί, με εναλλασσόμενες παρουσιάσεις. Οι προσκεκλημένοι θα μιλήσουν για τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης που έχουν κάποια σχέση με την Ευρώπη – ιστορική, γαστριμαργική, πολιτική ή πολιτισμική. Οι βραδιές θα διοργανωθούν σε συνεργασία με μάγειρες του νησιού και στις 10 Οκτωβρίου, την τελευταία βραδιά της Ευρωπαϊκής Κουζίνας των Χαvίων, οι φιλοξενούμενοι των τριήμερων εκδηλώσεων προσκαλούνται να φέρουν μαζί τους οι ίδιοι φαγητά και ποτά – στο πνεύμα της ευρωπαϊκής ιδέας της κοινότητας.Με την ευγενική υποστήριξη της Πόλης των Χανίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Unendlichkeitsschleife mit den Deutschlandfarben auf einer-, blau auf der anderen Seite, daneben der Schriftzug eu2020.de

Logo Auswärtiges Amt

H «Ευρωπαϊκή Κουζίνα» είναι ένα εγχείρημα του Goethe-Institut, που χρηματοδοτείται από ειδικά κονδύλια του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών για τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2020.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα: Ευρωπαϊκή Κουζίνα (Europe´s Kitchen)

Τα σχόλια είναι κλειστά.