Εκδηλώσεις 2021

2. KinoFest | Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Πότε: Παρασκευή 25.06.2021 έως Κυριακή 04.07.2021

Πού: Διαδίκτυο 

Το KinoFest Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι και προσκαλεί το κοινό του στη δεύτερη διοργάνωσή του μετά από ένα κενό ενός έτους λόγω της πανδημίας. Από 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου έρχεται διαδικτυακά προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατές από κάθε γωνιά της Ελλάδας να παρακολουθήσουν δωρεάν στην οθόνη τους 15 βραβευμένες γερμανόφωνες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους.

Στις Γερμανικές ταινίες περιλαμβάνονται το πολυβραβευμένο “System Crasher” της Νόρα Φινγκσάιντ, το βραβευμένο ως καλύτερο γερμανικό ντοκιμαντέρ για το 2020 “Born in Evin” της Μάριαμ Ζάρε και η κωμωδία “The Perfect Secret” του Μπόρα Ντάγκτεκιν, εισπρακτική επιτυχία στη Γερμανία το 2019! Το καρέ κλείνει η ταινία “Ι was, I am, I will be” του Ilker Çatak, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Παράλληλα, με την υποστήριξη των πρεσβειών της Αυστρίας και της Ελβετίας, θα προβληθούν βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες. Ξεχωρίζει η ταινία “All Cats Are Grey in the Dark” του Λάσε Λίντερ, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης Ευρωπαϊκής ταινίας μικρού μήκους το 2020 από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το “Day Release” του Μάρτιν Γουίντερ, το οποίο βραβεύτηκε ως καλύτερη Αυστριακή μικρού μήκους ταινία για το 2020.

Για το πρόγραμμα καθώς και για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα και στα social media του KinoFest.

Το KinoFest, διοργανώνεται από την ABCinema σε συνεργασία με το Goethe Zentrum Patras και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και του Goethe-Zentrum Chania.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα kinofest.gr και στα social media:


PALIMPSEST | ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟ

Πότε: Δευτέρα 7.6.2021 έως Σάββατο 7.8.2021, Εγκαίνια: 7.6.2021, Ώρα: 20.00 Που: Πινακοθήκη Χανίων

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου στις 8 μ.μ., εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων η μεγάλη έκθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Πηνελόπης Πετσίνη «Παλίμψηστο», τμήμα πολυετούς φωτογραφικού εγχειρήματος, το οποίο εστιάζει σε τόπους μνήμης που αφορούν στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Goethe Zentrum Χανίων, στο πλαίσιο των Φωτογραφικών Συναντήσεων. Στην έκθεση παρουσιάζονται δύο ενότητες: Η ενότητα «Aufarbeitung: The Wall» αφορά το Τείχος του Βερολίνου είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευσή του, το 1989, όταν μετατράπηκε σε τόπο μνήμης, αποκτώντας διεθνείς συμβολικές διαστάσεις και διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος στις μνημονικές αναπαραστάσεις του 20ού αιώνα. Η ενότητα «Restricted Areas», με τη σειρά της, εστιάζει σε χώρους που ήταν κάποτε «απόρρητοι» και απροσπέλαστοι στο κοινό, για να μετατραπούν με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου σε επίσημα ή ανεπίσημα μνημεία μέσα από μια διαδικασία διαρκών αναδιαπραγματεύσεων του παρελθόντος: Φυλακές της STASI και της KGB, στρατιωτικά αντιατομικά καταφύγια και εγκαταστάσεις, το αρχηγείο της υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, το υπόγειο Αρχηγείο του Σοβιετικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.